Seks op zich, dat wil zeggen zonder enige onzuiverheden en verzwarende omstandigheden, is nogal ingewikkeld. En met het voorvoegsel "vriendelijk" – dus over het algemeen een raadsel op het plein.

Daria Aptekareva probeerde de fijne kneepjes van vriendelijke intimiteit te achterhalen.

Laten we eerlijk zijn. Ook wij geloven niet echt in vriendschap tussen de seksen (behalve in gevallen waarin we door één man met een man verbonden zijn, maar een zeer grote interesse – we geven allebei de voorkeur aan mannen). Maar we geloven in onze eigen exclusiviteit. Namelijk dat we genoeg kracht, intelligentie en vindingrijkheid hebben om de jongeman in de positie van een vriend te houden. Dit is eigenlijk de reden waarom bijna ieder van ons een mannelijk onderwerp heeft met wie van hart tot hart drama’s worden besproken en zondagse reizen naar IKEA worden gemaakt. Toegegeven, als je nog dieper graaft, blijkt dat deze jongenskoeriers (dragers, chauffeurs etc.) vroeg of laat bij ons in hetzelfde bed belanden. Nog een vraag: waarom lijkt het ons dat dit het meest is "laat" zal nooit komen?

Ja, want we hebben alles berekend en voorzien: alleen de juiste mannen zijn ingeschreven bij vrienden. Om precies te zijn, de verkeerde. In de regel bereiken degenen die, vanwege de combinatie van omstandigheden, niet meer eretitels: hoogte 155 cm, aangeboren platvoeten, woonachtig in hetzelfde territorium met hun moeder
– als een kleinigheid, maar niet langer een bruidegom. Dat is naar onze mening seksueel ongeschikt. Het zou naïef zijn om te geloven dat deze "megavrienden" (lezen – "dislovers") zijn zich zalig niet bewust van de manier waarop we naar hen kijken. Ze begrijpen het allemaal perfect. En ze nemen aanstoot. Uitdrukking "ik hou van je als een vriend" terecht vertaald door hen als "Als er een nucleaire explosie is en er zijn geen geschikte kandidaten meer op de planeet, dan hebben jij en ik misschien seks. Ik herhaal de spelling – "kan zijn". Wie, vraag je je af, zou willen voelen "alternatieve vliegveld"? En denk je echt dat ze het gewoon hebben verdragen? Nee, jongens natuurlijk niet. Bloed is voor bloed, oog is voor oog, seks is voor vriendschap. Ja, ja, we hebben vriendschap voor mannen uitgevonden, en ze nemen wraak op ons – "vriendelijke seks".
Case prins (on) a

Voor hen is het een principekwestie, voor ons is het een serieuze test van stressbestendigheid. En we zijn nauwelijks voorbestemd om samen te komen in opvattingen over vriendschappelijke intimiteit. Voor mannen is een avondje samen een reden om echt vrienden te maken: gerechtigheid en zelfrespect zijn hersteld, dus niets belet de man om met ons mee te reizen naar IKEA. De meisjes, die nauwelijks uit de lakens komen, beginnen te speculeren onder de burger van een wit paard, waarbij ze zijn platvoeten vergeten en bij hun moeder wonen. Dat is begrijpelijk: vriendelijke seks vindt in de regel plaats wanneer onze persoonlijke horizon volkomen kalm is. Nog een belangrijk punt: de man had al die tijd geen toegang tot het lichaam, maar mocht wel naar de meer intieme delen. In de taal van psychologen was hij een persoon die betrokken was bij ons leven, hoofd en, ik ben niet bang voor dit woord, ziel. En dan is er het bed. Alles, de kaart viel samen met het territorium: nu hij weet hoe we eruit zien, niet alleen zonder make-up, maar ook zonder bovenkleding, is het tijd om nog lang en gelukkig te genezen. Om de een of andere reden komt de heer echter resoluut naar de deur en werpt zich vriendelijk over zijn schouder: "Op het gesprek". Natuurlijk doet het soms zonder offers en zelfs met een happy end. Plots, toen twee burgers van het verschillende geslacht met een standaardoriëntatie leefden, waren vrienden, en toen – bam! – realiseerde me plotseling dat ze voor elkaar zijn gemaakt, ze hebben ook een plek om te zijn. Toegegeven, meer in Hollywood-melodrama’s dan in werkelijkheid. Maar het gebeurt nogal triviaal

seks, waarna de roman niet uitkomt, en het op de een of andere manier al ongemakkelijk is om vrienden te zijn.
Tussen ons meisjes

Ik sta mezelf toe een revolutionair idee te geven: als je echt ongeduldig bent om vriendschappelijke seks te hebben, dan moet je deze vraag stellen aan je vrienden. Nee serieus. Vrouwelijke vriendschap is zo’n flexibele substantie dat het zelfs zo’n test kan doorstaan ​​(en het valt nog te bezien wat moeilijker is – niet ruzie maken over de schoenen die jullie allebei leuk vonden, of de juiste woorden en intonaties vinden de ochtend na de seks ). Zoals de praktijk en statistieken laten zien, is dit voor de meesten van ons precies hoe de eerste biseksuele ervaring plaatsvindt: met een vriendelijk drankje van martini’s en bijeenkomsten in de keuken in pyjama’s. Het maakt echter niet uit hoeveel u drinkt en wat u ook doet, het is onwaarschijnlijk dat dit op de een of andere manier uw geaardheid fataal zal beïnvloeden. De avond die we samen doorbrengen, wordt eerder een reden voor discussie bij een kopje koffie..
"Vic, je bent me zo dierbaar. " – zei hij even voordat we in bed vielen.

"We studeerden in parallelle klassen, maar werden pas het afgelopen jaar vrienden. Ik ontmoette zijn vriend en Sashka ging als een vreemde met ons mee. De roman eindigde, maar hij bleef in de positie van een vriend.

Zijn uiterlijk was eerlijk gezegd niet succesvol: dik, met een bril. Het kwam nooit bij me op dat Sanino’s houding ten opzichte van mij kon worden geïnterpreteerd als verliefd worden. Ik ontmoette met plezier middelbare scholieren en deed met hem mijn huiswerk en besprak wat ik aan moest trekken in de schooldisco. Slechts één keer probeerde hij me te kussen, maar toen hij struikelde over een verbaasde blik, aarzelde hij en zei dat, ze zeggen: het spijt me, ik heb te veel gedronken.

In de zomer vertrok ik met mijn ouders naar de Krim en Sashka schreef me lange brieven. Vanaf het nieuwe jaar moesten we op verschillende scholen studeren. Door het verschil in lesroosters en interesses bleken we elkaar minder vaak te zien. En toen verhuisde ik naar een ander gebied, en we waren helemaal verdwaald.

De ontmoeting vond 7 jaar later plaats: ik ging met mijn vrienden naar een nachtclub en zag Sasha bij de ingang. Ik twijfelde nog steeds – hij of niet hij? Dun, in een pak en vergezeld van drie vrouwelijke modellen, leek hij meer op een jonge yuppie dan op mijn ongemakkelijke jeugdvriend. Ze werden meteen doorgelaten en we klopten nog steeds bij de ingang, maar binnen vond ik hem nog steeds. Sanya klom onmiddellijk om haar te knuffelen en schreeuwde tegen de hele gang: "Dit is Vika, mijn eerste liefde!" en omdat hij me niet toestond te herstellen, schonk hij nieuws. Werkt in Milaan, iets dat met effecten te maken heeft, in Moskou op doorreis. De komende twee weken zagen we elkaar elke dag. Toen vertrok hij naar Milaan, en we begonnen een sms. Geen flirten – we konden gewoon niet stoppen met praten. Sanya kwam een ​​maand later terug en kwam rechtstreeks vanaf het vliegveld naar mijn huis. "Vic, je bent me zo dierbaar. " – zei hij even voordat we in bed vielen.

Binnen een maand was Sanya ongeveer vijf dagen in Moskou, waarin hij erin slaagde een heleboel dingen uit te voeren en mij te bellen. En het begon me te lijken dat we samen zijn. Laten we elkaar zelden zien en nooit over liefde praten. Alles was sowieso duidelijk: we kennen elkaar al heel lang, hij hield altijd van me, en nu zag ik hem ook. Ik voelde dat alles echt was tussen ons! Ik negeerde de vragen van mijn vrienden waarom de bruidegom me niet uitnodigt bij hem thuis in Milaan. Bellen niet, dus het kan niet, dacht ik.

In november kreeg ik vakantie en in een gesprek met Sasha liet ik doorschemeren dat ik van plan was Italië te bezoeken. "Oké, ik zal een hotel voor je boeken", – hij antwoorde. "Ik zou graag willen zien hoe je leeft", – Ging ik verder, waarop hij antwoordde alsof er niets was gebeurd: "Ik denk dat mijn vrouw het niet leuk zal vinden". Hoe, welke vrouw? Het bleek dat ze Italiaans is, 7 jaar ouder, haar vader en Sasha zijn zakenpartners. In alle opzichten bleek ik "buitenstaander".

Het was dom om hem de schuld te geven. Ik brulde een week lang en omdat ik in die tijd geen enkele sms had ontvangen, realiseerde ik me: ik was gewoon gewend. "gouden jongen" in mijn hart voelde ik me nog steeds afgewezen en ongelukkig, en met me slapen betekende dat ik mezelf moest rehabiliteren, wraak moest nemen op mijn lelijke verleden".

"Igor en ik werkten samen en waren erg
waren vrienden – ze konden uren praten, zelfs over zeer persoonlijke onderwerpen. Bovendien zijn ik en hij onlangs gescheiden, en dit verenigde ons. Toen had ik een vriendje – Misha, er was bijna geen tijd voor Igor. Op het werk hadden we maar tijd om een ​​paar woorden te wisselen. Hij was nog steeds alleen.

Igor reageerde met vreugde op het aanbod om wijn te bezoeken en te drinken. De avond bleek aangenaam te zijn: hij luisterde naar mijn klachten over Misha, schonk ons ​​allebei in en bestrafte me voor "genegenheid". Alles gebeurde aan de deur: ik gaf Igor een jas en hij kuste me plotseling zonder reden. Op dat moment, moet ik toegeven, draaide ik mijn hoofd uit: ik betrapte me er gewoon op dat ik het fijn vind om zijn handen aan te raken. ‘S Morgens was Igor weg. En op het werk deden we allebei alsof er niets was gebeurd..

Vrienden zijn kon niet meer, de spanning was te groot. Van mijn kant tenminste: gewonde vrouwelijke trots achtervolgde me. Als de seks goed was, waarom probeert hij het dan niet te herhalen? Onze tweede keer gebeurde twee maanden later. We zaten te drinken met collega’s in de bar en opeens kreeg ik een sms van hem: "Laten we naar je toe gaan". Alles was geweldig, maar ’s ochtends vertrok Igor weer zonder afscheid te nemen. Een paar dagen later nodigde ik hem uit om naar de bioscoop te gaan, waarop hij antwoordde: "Het spijt me Ik kan niet. Ik breng Lena naar mijn ouders". Op mijn vraag, wie is deze Lena, antwoordde hij: "Ik heb het niet verteld, maar we ontmoeten elkaar wel". Op dat moment voelde ik dat ik jaloers was. En dat hij het perfect begreep.

Toen ik mezelf betrapte op het afluisteren van zijn gesprekken op mijn mobiel, werd het duidelijk dat het tijd was om hier een einde aan te maken. Ook al waren we twee keer samen, toch verbond alleen vriendschap ons. En ze was er niet meer. En ik gedroeg me als een typische afgewezen vrouw! Daarom, nadat ik een aanbod had gekregen om naar een andere afdeling over te stappen, stemde ik ermee in. Gewoon om Igor niet te zien".
"Op dat moment draaide ik mijn hoofd uit en betrapte mezelf erop dat ik de aanraking van zijn handen lekker vond".

"Nastya verscheen in mijn leven in het laatste jaar van het instituut en onze relatie ontwikkelde zich op de een of andere manier ongelijk. We konden elkaar niet zien en zelfs maanden niet terugbellen, en soms woonden we weken bij elkaar, een paar keer gingen we zelfs samen uitrusten. Ik vermoedde dat mijn leven haar smakeloos leek: echtgenoot, huis, kantoor. Haarzelf

Nastya bevond zich constant in de draaikolk van evenementen. Ze veranderde bijna vaker van baan dan geliefden. Het feit dat mijn vriend biseksueel is, hechtte ik niet veel belang aan. Een persoon leeft zoals hij wil, zonder een groot verschil te maken tussen jongens en meisjes, en laat het zo zijn. Het onderwerp van de liefde van hetzelfde geslacht is nooit dichtbij me geweest.

Nastya had ook een verbazingwekkende vaardigheid – om er te zijn op het moment dat ze nodig was. Niemand wist dat ik Vlad had betrapt op vreemdgaan. Het leek me een ongelooflijke vernedering om mijn moeder of vriendinnen hierover te vertellen. Ik was zo verpletterd en verpletterd door alles wat er gebeurde dat ik, nadat ik mijn man naar mijn ouders had gestuurd, gewoon thuis lag, mijn gezicht in het kussen begroef en probeerde te bedenken hoe ik van leven moest. Een aanbod om elkaar te ontmoeten kwam van Nastya in een tijd dat ik bijna geen tranen of energie meer had. "Beloof me dat we vanavond dronken worden", – Ik schreef haar in sms. Uiteraard zijn er geen bezwaren ontvangen..

We woonden twee concerten bij, kwamen langs bij verschillende bars en gingen om vier uur ’s ochtends naar Nastya om haar toestand te verergeren met sambuca. Misschien heb ik voor het eerst in de afgelopen maand niet aan Vlad gedacht. Eenmaal thuis ging Nastya meteen onder de douche. Ik zat ongeveer vijf minuten in de keuken en besefte dat ik niet meer kon drinken. "Wat ben jij?" – vroeg mijn vriendin me toen ik haar badkamer binnenkwam en het gordijn openschoof. Ik begreep zelf niet echt wat ik was, ik reikte gewoon naar haar.

We kusten elkaar terwijl we onder de douche stonden, waarna Nastya me uitkleedde en me waste als een kind. Toen lagen we in het donker, ineengedoken bij elkaar, en ze streelde mijn natte haar. Toen ze vroeg: "Weet je het zeker?", ik knikte.

Tegen de ochtend begon ik te huilen van opkomende gevoelens, van de teruggekregen wrok jegens Vlad. Nastya was er, of streelde me of suste me, maar liet geen seconde los. Nu begrijp ik dat ik me toen sexy, begeerd, de enige wilde voelen – en Nastya heeft me als geen ander hiermee geholpen. Alles was zo teder en zo vertrouwelijk dat ik niet eens dacht hoe normaal het was. Het gevoel van onbeholpenheid in de ochtend duurde hoogstens een minuut. Door de uitdrukking op Nastya, door de manier waarop ze koffie voor ons maakte en commentaar gaf op de regels van de tv, realiseerde ik me dat "complex" er zal geen gesprek zijn. Later gebeurde het ook niet. Noch ik, noch zij herinnerde zich die nacht. En ze maakten niet eens grapjes over dit onderwerp. Slechts één keer – op de dag dat ik haar vertelde dat Vlad en ik scheidingspapieren hadden aangevraagd, zei een vriend: "Lieverd, een vrouw als jij zal niet alleen gelaten worden. Ik weet waar ik het over heb".