Erectieangst.

Als je erectie tijdens seks zich niet goed gedraagt, maar tegelijkertijd aanhoudt tijdens masturbatie, en de doktoren zeggen dat alles in orde is van de organische kant, dan heb je geluk. Dit is een erectiestoornis van psychogene oorsprong. Het psychologische mechanisme hiervan bestaat meestal uit het feit dat het zo belangrijk voor je is om te pronken met een uitstekende erectie dat, zoals het toeval wil, alles valt..

Waar komt erectieangst vandaan??

Erectieangst komt voort uit het stereotype van de almachtige en altijd machtige man. Als je niet in dit beeld past, wordt je gevoel van eigenwaarde en de behoefte om bemind te worden bedreigd. Je bent bang om inadequaat en verlaten te zijn.

Wat doet angst??

Angst is onze veiligheidsdienst. Het helpt ons elke gruwel en nachtmerrie te voorkomen. Wat angst denkt, kan worden gedaan om het gevaar van seksueel falen te vermijden?

Natuurlijk moet je tijdens seks het erectie-niveau nauwlettend in de gaten houden om onmiddellijk het komende fiasco op te merken en directe wilsinspanningen om de erectie sterker te maken. En als het niet lukt, verlaat dan de seksarena om schaamte te voorkomen. En probeer niet meer terug te komen. Geweldig plan!

Wat zijn de gevolgen van dit plan?

Het is jammer, maar dit plan zal je ervan weerhouden om van intimiteit te genieten. Zolang de focus op gevaarsignalen ligt, wordt de input van seksuele signalen verminderd en worden alarmen overdreven. Pogingen om de kwaliteit van een erectie mentaal te beïnvloeden of de daaropvolgende terugtrekking uit de sekssituatie leiden tot een gevoel van hulpeloosheid en versterken de illusie van een catastrofale mislukking, waardoor het moeilijk is om van het tegendeel overtuigd te raken. Je zult in het moment een beetje kalmeren, maar de volgende keer zul je nog meer angstig zijn..

Wat te doen met deze angst?

Om de aandacht te verleggen van erectie naar sensatie, het opmerken en bestuderen van sensorische nuances.

Bedenk wat zo verschrikkelijk is dat u verwacht als u niet op het juiste moment een erectie krijgt. En in plaats van een ongewenste uitkomst te vermijden, wendt u zich tot het onder ogen zien van angst en gaat u opzettelijk in een situatie die zorgen baart. Vergelijk verwachtingen en realiteit. Werd je echt belachelijk gemaakt, veroordeeld, gestopt met praten? Als dit gebeurt, zegt het dan iets over jou of de persoon die het doet? Herhaal deze ervaring keer op keer en laat de hersenen wennen aan het feit dat er niets catastrofaals gebeurt..

Het is absoluut noodzakelijk om seks te beoefenen zonder erectie, om de ruimte van alternatieve mogelijkheden te verkennen. Het geeft je een gevoel van vrijheid en vertrouwen..

Bedenk in plaats van zelfkritiek of je je partner echt leuk vindt of wat hij in bed doet. Bedenk of je wilt dat hij het tempo verandert, het patroon aanraakt, op je rug krabt, of misschien wil je zelf zijn rug krabben. Vraag naar wat en wie je op dit moment echt wilt.

Onthoud dat de angst wordt verergerd als succes in bed een te belangrijke waarde in uw leven is. Dan, in het geval van een dreigende mislukking, kan uw zelfrespect nergens echt steun vinden. Denk na over dingen in het leven die waardevoller voor je zijn.

De angst wordt ook vergroot in situaties waarin het belang van seksuele zelfpresentatie groter is. Bijvoorbeeld wanneer u probeert te slapen met iemand die u niet kent. Gewoonlijk treedt een verbetering van de erectiele functie op als het vertrouwen in de relatie wordt versterkt, en wanneer het verloren gaat, gebeurt het tegenovergestelde..

Of misschien ben je iemand tegengekomen die bijzonder kritisch is, en om de een of andere reden heb je deze persoon echt nodig. Een erectie houdt van wanneer de eigenaar wordt geprezen en gerespecteerd. Probeer niet te communiceren met degenen die overdreven kritisch zijn..

Of je probeert seks te hebben met meerdere mensen tegelijk. Optreden voor publiek is altijd spannender. De praktijk helpt hierbij.

Als uw erectie plotseling niet meer werkt in normale situaties, en daarvoor was alles normaal, dan bent u misschien ergens van streek, heeft u ernstige stress en bent u moe. Beschouw het als een staking. Een erectie houdt vreselijk van als je goed uitrust, maar tegelijkertijd succesvol bent in zaken..

Het is belangrijk om dit alles op te poetsen met de juiste overtuiging dat een man elke erectie kan hebben of niet, en zijn mannelijkheid wordt niet bepaald door de kracht van een erectie. Bedenk wat je mannelijkheid nog meer bepaalt. Om te begrijpen dat het absoluut normaal is als een erectie niet 100% van de tijd van seks aanwezig is en niet bij elke partner. En het geloof in het stereotype van mannelijke seksuele almacht wordt als schadelijk beschouwd.

Artikel auteur: klinisch psycholoog, seksuoloog bij het GGZ – Evgeny Saprykin.