Voortijdige zaadlozing. Nou jongens, het is tijd om te praten over onze meest intieme, over de beruchte vroegtijdige zaadlozing!

Voortijdige ejaculatie van een man

76% van de mannen gelooft dat hun geslachtsgemeenschap niet zo lang duurt als we zouden willen, in dit artikel een volledige analyse van dit onderwerp, dat wil zeggen, we zullen alles analyseren wat, hoe, waarom, waardoor, en deze seksuele stoornis , ook al is het niet helemaal dramatisch (tenminste, als we het over mannen hebben, omdat hun partners meer lijden onder dit ongeluk), maar vroegtijdige zaadlozing neemt de eerste plaats in de lijst met overeenkomstige aandoeningen.

De essentie van het fenomeen van voortijdige ejaculatie is het onvermogen van een man om lange tijd geslachtsgemeenschap voort te zetten – dat wil zeggen, een man bereikt snel opwinding en ervaart snel, vaak snel een orgasme, niet in staat zichzelf te bedwingen of te geven, dienovereenkomstig , vol plezier voor zijn uitverkorene.

Bovendien, zodra de man zijn werk deed, schoot hij als het ware een ongelukkige “refractaire fase”, en vanaf dat moment heeft hij geen minnaar. Daarom heeft de man zelf misschien geen speciale problemen, maar bij een paar doen zich problemen voor …

We zullen het hebben over de aard van de “refractaire fase” in het volgende hoofdstuk, maar voorlopig zullen we proberen het te begrijpen, hoe lang zou geslachtsgemeenschap moeten duren. Dit, zo blijkt, is bij niemand echt bekend. Zo is 30 tot 76% van de mannen er zeker van dat hun geslachtsgemeenschap “niet lang genoeg” voortduurt. Maar welk nummer bedoelen ze? Een minuut, twee, een uur? Waarschijnlijk de laatste.

Aan de andere kant, als bijvoorbeeld een Melanesisch man orgasme optreedt later dan 30 seconden na het inbrengen van de penis in de vagina, dan wordt dit daar, in Melanesië, als een echte afwijking ervaren. We zijn echter geen Melanesiërs, en onze vrouwen behoren tot een ander soort stam, en daarom moeten we proberen niet de bovenste, maar de onderste balk omhoog te brengen..

Wetenschappers debatteren ook over dit onderwerp: iemand zegt dat “niet lang genoeg” 1 minuut is; iemand gelooft dat “niet lang genoeg” is als een man erin slaagt om niet meer dan 8 – 15 fricties (bekkenbewegingen) te voltooien voor een orgasme; iemand suggereert te denken dat “niet lang genoeg” is als een man eerder een orgasme bereikt dan een vrouw.

Dit zijn allemaal voorwaardelijke en dubieuze verzinsels, maar het feit dat veel mannen inderdaad eerder klaar zijn dan ze zouden kunnen, is een feit. Waar is het mee verbonden? Je zult niet geloven, allemaal met dezelfde geconditioneerde reflexen, bovendien, met overblijfselen van dezelfde jeugdige masturbatie.

De overgrote meerderheid van de jonge mannen masturbeert met voldoende regelmaat. Ze doen dit echter meestal zonder voldoende kennis over seks en, in het algemeen, over de realiteit van het seksuele leven. Met hetzelfde schuldgevoel voor ‘masturbatie’ proberen ze, uit angst om ‘betrapt’ en ‘ontmaskerd’ te worden, in de regel zo snel mogelijk een orgasme te bereiken..

Deze haast wordt geleidelijk een gewoonte en verandert dan in een probleem dat “voortijdige ejaculatie” wordt genoemd. Vooral de mannen lopen risico die emotioneel zijn, de neiging hebben tot angstgevoelens en sterk reageren op seksuele prikkels.

De dichtheid en kracht van contact van de vagina met de penis is minder dan bij de hand die wordt gebruikt tijdens masturbatie, dus de tijd van het begin van een orgasme bij een man tijdens geslachtsgemeenschap is vaak iets langer dan tijdens masturbatie. Maar de gewoonte om snel los te laten is een gewoonte, en deze gewoonte (dat wil zeggen een geconditioneerde reflex) is – voortijdige ejaculatie.

Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat de seksualiteit van een vrouw zich kan aanpassen aan de kenmerken van de seksuele reactie van een vaste partner. Naarmate de vagina van een vrouw “went” aan de grootte van de penis van de gekozen penis, verkleint of vergroot naar behoefte (binnen redelijke grenzen, natuurlijk), zo “beweegt” de bereidheid om een ​​orgasme te ervaren mee met de tijd..

Als de constante seksuele partner van een vrouw een van de “sprinters” is, zal ze uiteindelijk leren haar orgasme sneller te ervaren, als hij een “blijver” bij haar is, dan verlengt de vrouw integendeel haar “rennen” voor het orgasme..

Maar wonderen, zoals we allemaal goed begrijpen, gebeuren niet, en als een man een kampioen is onder “sprinters”, dan zal geen enkele vrouw hem bijhouden en zullen geen wetten van wrijving hem redden. De gewoonte van snelle volleys zal moeten worden veranderd.

En nu het belangrijkste praktische gedeelte. Hoe kun je van deze “schadelijke” mannelijke gewoonte afkomen? Een van de belangrijkste problemen van mannen die aan vroegtijdige zaadlozing lijden, is het onvermogen om zich bewust te zijn van de gewaarwordingen die aan een orgasme voorafgaan. Als je leert je hiervan bewust te zijn, dan is “controle” over een orgasme niet zo’n moeilijke procedure..

De consequente toepassing van de techniek, die nu zal worden besproken, vormt de gewoonte van een man om langer geslachtsgemeenschap te hebben. Als een man heeft geleerd zich bewust te zijn van zijn pre-orgastische sensaties, weet hij altijd wanneer de “kritieke fase” aanbreekt, en door de intensiteit van de stimulatie op dit moment te verminderen, kan hij het begin van een orgasme uitstellen..

Techniek “STOP – START”.

Deze procedure kan zowel met de deelname van een vrouw als onafhankelijk worden uitgevoerd. Eerst wordt de penis gestimuleerd, en als het orgasme nadert, stopt het. Wanneer de opwinding afneemt, kan de stimulatie worden voortgezet..

Drie of vier van dergelijke cycli zijn voldoende, en je kunt jezelf door een orgasme laten oplossen. Het is de taak van de man om zich te concentreren op de gewaarwordingen die aan een orgasme voorafgaan. Een belangrijk element van de techniek is, voor zover mogelijk, de volledige eliminatie van seksuele fantasieën en andere prikkels die een man extra prikkelen..

Nadat u de extravaginale vertraging in de zaadlozing onder de knie heeft, kunt u doorgaan naar de volgende fase, en hier heeft u de hulp van uw partner nodig: dezelfde procedure – “stop-start” – wordt herhaald in het proces van coïtus. De seksuele “pose” die in dit geval moet worden gebruikt, is de “vrouw bovenop”, aangezien dit het gemakkelijkst is om de ejaculatie onder controle te houden. Daarna gaan de partners naar de “aan de zijkant” positie, en pas daarna naar de “man op de top” positie, die het moeilijkst is om de ejaculatie onder controle te houden..

Compressietechniek

Deze oefening is een aanvulling op de stop-starttechniek. Een relatief sterke en scherpe compressie van de penis onder de eikel in de pre-orgastische fase leidt tot een afname van opwinding en een afname van de erectie. De “Compression” -techniek kan worden uitgevoerd wanneer de eerste voorlopers van een orgasme verschijnen, of spontaan (als de partner de penis samentrekt), dan moet men weer “momentum” krijgen, opnieuw laten vallen als gevolg van een scherpe kneep in de penis , enzovoort meerdere keren.

Geleidelijk aan kan het lichaam van een man wennen aan een langduriger seksuele handeling. En hoewel dergelijke procedures aanvankelijk de kwaliteit van het seksuele leven van een man kunnen verminderen, zal dit ‘falen’ binnenkort worden gecompenseerd door zowel een verlenging van de duur van geslachtsgemeenschap (en dienovereenkomstig een verlenging van de periode van genot) als bevrediging van de partner, en dus een verbetering van het algemene klimaat van relaties in een paar..

Tot slot van dit onderwerp moet worden opgemerkt dat elke gewoonte in ons land alleen is vastgelegd in die gevallen waarin deze op vruchtbare grond valt. Er zijn bijvoorbeeld mensen die, zoals ze zeggen, geschreven zijn om alcoholist te worden, en er zijn er die niet dronken worden, hoe hard ze ook hun best doen. Waarom is dat ? Dit komt door individuele biochemie – iemands lichaam accepteert geen alcohol, maar iemand daarentegen accepteert “met een knal”.

Daarom, als we het hebben over voortijdige ejaculatie, is het niet alleen masturbatie alleen. Natuurlijk loopt een meer temperamentvolle man, en zelfs met een sterke seksuele constitutie, bij ons in termen van vroegtijdige zaadlozing gevaar. Maar mannen van wie de seksuele constitutie veel te wensen overlaat, zullen waarschijnlijk niet aan deze “kwaal” lijden. Maar wat onze “aard” ook is, de logica van de strijd tegen vroegtijdige zaadlozing blijft dezelfde – de overeenkomstige gewoonte verandert.

In feite moeten we ‘op een nieuwe golf springen’ – stop met gedoe en leer genieten van het proces, in het besef dat dit proces niet iets is dat ons van bovenaf is gegeven, maar iets dat in onze handen ligt en dienovereenkomstig kan worden gecontroleerd door ons … In feite zijn er hier twee dingen, en ze zijn nauw met elkaar verwant …

Enerzijds moet een man zich innerlijk bewust zijn van het feit dat hij het is die zijn seksuele reacties controleert, en niet zij. Aan de andere kant moet hij de spanning die zeker kenmerkend voor hem is, kwijtraken. Voortijdige zaadlozing is stressvol voor een man, omdat hij “klaar” is voordat de partner een resultaat kan bereiken.

Ontevredenheid over zijn partner, een stom verwijt in haar ogen: “En wat is dat alles ?!” – ernstige schade aan het zelfvertrouwen van mannen. Vroeger was er de stress die gepaard ging met masturbatie, nu is de stress die gepaard gaat met het falen van een partner in feite dezelfde overbelastingsfactor die een man niet toestaat het tij te keren. Als een man seks gemakkelijker, speelser en met echt innerlijk plezier behandelt, dan zal de spanning wegvallen en zal controle over zijn eigen reacties voor hem geen probleem meer zijn..

Let op: Tablets in de studio.

Lokale anesthetica kunnen ook nuttig zijn bij de behandeling van voortijdige zaadlozing. Het werkingsmechanisme is eenvoudig – in feite is het hetzelfde als pijnstilling in de tandartspraktijk. Alleen in dit geval is het niet de tand die bevroren is, maar de penis van de man. Dankzij de werking van het verdovingsmiddel wordt de gevoeligheid van het overeenkomstige orgaan aanzienlijk minder en kan de man veel langer dan normaal geslachtsgemeenschap voortzetten..

Als middel voor een dergelijke therapie schrijven seksuologen in de regel 10% lidocaïnezalf voor in de vorm van een aerosol. Dit laatste moet direct voor de intimiteit op het hoofd van de penis worden aangebracht, daarna moet een condoom worden omgedaan, anders zullen de corresponderende organen van de partner “bevriezen” en zal de procedure zelf alle betekenis verliezen. Om problemen (allergische reacties en soortgelijke complicaties) te voorkomen, mag een dergelijke behandeling echter alleen worden uitgevoerd na overleg met een seksuoloog..

Minder effectieve, maar veel goedkopere middelen om vroegtijdige zaadlozing tegen te gaan, zijn kant-en-klare anesthesiecondooms. De concentratie van het medicijn in dergelijke condooms is veel lager, en daarom is de kans op allergische reacties echter kleiner en kan het effect om dezelfde redenen onbeduidend zijn. De reactie op deze “pijnstilling” is voor verschillende mannen anders: iemand ontkent het effect, iemand helpt veel. Dit is dus over het algemeen ook een methode.

Het gebruik van dergelijke “kleine dingen” mag echter niet in de dagelijkse praktijk worden geïntroduceerd – en de kwaliteit van seksuele ervaringen neemt af en de erogene zones worden getraumatiseerd. Ze zijn in de eerste plaats goed als hulpmiddel bij het proces van de hierboven beschreven training om vroegtijdige zaadlozing tegen te gaan..

Een ander hulpmiddel kunnen bijvoorbeeld baden zijn van een afkooksel van eikenschors (hier is een kuurbehandeling nodig), aangezien deze oplossing zogenaamde tannines bevat die de overgevoeligheid van het weefsel helpen verminderen (daarnaast is er ook een ontstekingsremmend effect behaald).

In gevallen waarin lokale therapie niet werkt, schrijft de seksuoloog medicijnen voor orale toediening voor. De eenvoudigste, maar ook de zwakste in effectiviteit, remedie is kalmerende (kalmerende) kruidenpreparaten – beginnend met gewone valeriaan en eindigend met speciale collecties. Als kruidensedativa niet tot het gewenste resultaat leiden, worden krachtigere sedativa gebruikt..

Ze kunnen echter te rustgevend zijn 🙂 … Terwijl sommige antidepressiva en atypische antipsychotica – gewoon niet flauwvallen – kunnen helpen bij de strijd tegen vroegtijdige zaadlozing zonder “de cliënt in slaap te sussen”. Het bekende bij de meesten van ons “Prozac” (fluoxetine) is bijvoorbeeld in staat om de orgastische centra in de hersenen rechtstreeks te beïnvloeden, waardoor hun opwinding wordt verminderd.

Atypische antipsychotica (bijvoorbeeld sonapax) zijn opgenomen in het systeem van corticale-subcorticale interacties en remmen excitatie. Ondanks het feit dat de woorden ‘antidepressiva’ en ‘antipsychotica’ bedreigend klinken, is er niets mis met een dergelijke behandeling, omdat ten eerste deze medicijnen zelf vrij veilig zijn en ten tweede worden ze op een absoluut spaarzame manier ingenomen, helemaal niet zoals , bijvoorbeeld met dezelfde depressie.

Ik weet niet of ik u hieraan moet herinneren, maar ik zal u eraan herinneren: deze medicijnen worden strikt verstrekt op recept, en om een ​​passende behandeling te krijgen, moet u eerst naar een arts gaan en pas daarna – naar een apotheek.

Auteur, Dr. Andrey Kurpatov. – Over seks gesproken