De nieuwste medische ontdekking: overspel is zo’n psychische aandoening. Mogelijk besmettelijk.

NIET MAN, MAAR PATIËNTEN

"Ik ben vandaag heel erg seksueel in beslag genomen. Ik heb nu geen tijd voor liedjes, niet voor poëzie. Geen urine, urine, urine. Ik word midden in de nacht wakker. En ik slaap pas bij de eerste hanen", – klaagde de Sovjet-dichter Igor Ehrenburg in de jaren 70 van de vorige eeuw. En zo verklaarde hij profetisch de symptomen van de ziekte, die in het huidige 2010-jaar als zeer ernstig werden erkend. En algemeen erkend. Het officiële medicijn heeft het onder de naam in zijn annalen gebracht "hyperseksuele stoornis". Of pathologische seksuele verslaving. Omwille van een nieuwe ziekte hebben Amerikaanse psychiaters hun zelfs herschreven "Bijbel" – "Diagnostische en statistische handleiding van
psychische aandoening" – de zogenaamde DSM5. En Europese experts gaan wijzigingen aanbrengen in hun directory – "Internationale classificatie van ziekten" (ICD).

Als een man nu een promiscue seksleven leidt, dan is hij in geen geval een hond. Hij is zo ziek.

Artsen hebben ook nauwkeurigere selectiecriteria. Volgens hen moet een persoon niet aarzelen om als seksverslaafde te worden geregistreerd, als hij gedurende ten minste zes maanden wordt overweldigd door intense
en constante seksuele fantasieën en impulsen. Tegelijkertijd heeft de persoon ze niet goed onder controle. En realiseert zich, het gevaar van fysieke en emotionele schade negerend.

En degenen die denken dat het prettig is om ziek te zijn met een hyperseksuele stoornis, hebben het mis. Integendeel, patiënten lijden en lijden onder wat ze hebben gedaan..

WEL BEDANKT AMERIKAANSE PSYCHIATOREN

Ongehoord geluk kwam naar de bedriegende echtgenoten. Nu hoeven ze niet eens te ontwijken. Integendeel, het is de moeite waard om onmiddellijk toe te geven – ja, onwel. Gisteren, zeggen ze, is er een aanval gebeurd, een verergering. Overleefde nauwelijks. En hoe je leed – je zult de vijand niet wensen.

Overigens wordt er niet alleen een psychische rechtvaardiging gevonden voor seksuele verslaving. Maar ook voor alles, als ik het zo mag zeggen, "heren set". En als vroeger alleen alcoholisten en drugsverslaafden als ziek werden beschouwd, zijn er nu ook gokkers en gulzigheid, en degenen die graag familiescènes arrangeren met boze kreten en geweldpleging. Geloof het of niet, de regelmatige manifestatie van domheid is nu ook een ziekte. Psychiaters noemen haar liefkozend milde neurocognitieve stoornis..

Artsen hebben nog niet besloten om internetverslaving als kwalen op te schrijven. De resultaten van meer gedetailleerde onderzoeken wachten. Maar zelfs zonder dit creëerden ze voorwaarden voor mannen, als voor zeldzame jerboa’s in een natuurreservaat..

– Dit is een geschenk voor degenen die een excuus zoeken voor hun promiscuïteit en incontinentie ”, zegt Allen Frances, emeritus hoogleraar aan de Duke University, over het initiatief van psychiaters. ‘Maar ik maak me het minst zorgen over bedrogen vrouwen en hun vreemdgaande echtgenoten. Dit is een bijwerking. Het belangrijkste is anders. Diagnose "seksuele verslaving" zou een ramp kunnen veroorzaken in de forensische wetenschap. Advocaten voor de verkrachters zullen naar hem knikken. Inderdaad, diagnoses gesteld in overeenstemming met DSM5 en ICD kunnen worden gebruikt bij het overwegen van rechtszaken, het controleren van werknemers, het aannemen van personeel. Alles is hier serieus.

Andere wetenschappers bekritiseren ook. Maar ze letten integendeel op vrouwen en echtgenoten. Omdat ze erin zien "nieuw" aandoeningen "tijdige en vakkundig uitgevoerde PR". Zeker tegen de achtergrond van verhalen met beroemdheden als de legendarische golfer Tiger Woods. Het zijn beroemdheden – na beschuldigd te zijn van overspel, geven ze snel toe seksueel verslaafd te zijn. MAAR

na bekend te hebben, worden ze voor behandeling naar de juiste klinieken gestuurd. Klinieken floreren. Samen met farmaceutische bedrijven die hun twijfelachtige medicijnen opleggen.

Maar de stemmen van de sceptici verdrinken in het refrein.

PLOTSELING LIJDEN ZIJ, DE ARMEN, ECHT?

– Seksverslaving is helemaal geen mythe, zegt de beroemde Amerikaanse narcoloog John O. Neill. – De hersenen worden herbouwd bij degenen die eraan lijden. Een persoon voelt zich misschien pas normaal als de onbedwingbare trek is bevredigd..

En hunkeren, volgens de dokter, zijn heel divers: van een obsessieve verslaving aan pornografie en masturbatie tot een onweerstaanbaar verlangen naar risicovolle seks (in een lift, in een taxi, op een begraafplaats, in een vliegtuig) en seks voor geld..

– Ongeveer 5 procent van de mensen is seksueel verslaafd, zegt Patrick Carnes, directeur van het VIP-gedragscorrectiecentrum, waar Tiger Woods werd behandeld. – En dit zijn meer dan 300 miljoen mensen op planetaire schaal. Bijna de helft heeft alleen op deze basis problemen in het gezinsleven, en een derde – op het werk. En 17 procent klaagt dat ze hun interesse in het leven verliezen..

INNOVATIE IN SEX

Als je een paar spraakzame psychologen gelooft, dan van natuurlijk – "huis" – Er zijn slechts twee methoden om hyperseksuele echtgenoten te genezen. En beide impliceren een intens – tot het punt van uitputting – seksleven. De eerste is met zijn eigen vrouw. De tweede is met vreemden. In één geval is dit traditionele monogame therapie. In de andere – het zogenaamde polyamoreuze, innovatief. Over haar – een beetje meer.

– Polyamurie maakt intieme relaties met meerdere partners mogelijk terwijl een traditionele huwelijksvorm wordt gehandhaafd, zegt Jennifer Bass, een erkend expert in dergelijke gevallen bij het Institute for the Study of Sexuality, Gender and Reproduction (een divisie van Indiana University, VS). – En het fundamentele principe hier is eerlijkheid met wederzijdse instemming.

Het specifieke voorstel is dit: hyperseksuele mannen leven openlijk samen met twee of drie vrouwen. Of hoeveel ze nodig hebben om hun te bevredigen "pijnlijk" stuwkracht? Vrouwen handelen dienovereenkomstig. Als ze willen.

Losbandigheid? Natuurlijk. Maar voor medicinale doeleinden. Dit is tenminste waar de predikers van polyamurie in geloven. En ze suggereren schaamteloos: we moeten af ​​van vrome bewondering voor "huwelijkstrouw", voorgeschreven door de publieke opinie. En dan vormen mensen met een hypertrofische seksuele lust al hun eigen – relatief gezonde – gemeenschap. Waar iedereen elkaar zal begrijpen. MAAR "aandoening" zal helemaal niet zwaar zijn.

7 symptomen van seksverslaving

1. Je hebt het gevoel dat je geen controle hebt over je gedrag..

2. Je begrijpt dat door je tevreden te stellen "passie", je kunt veel stomme dingen doen.

3. Wil je van de verslaving af, maar het werkt niet.

4. Je hebt steeds meer seks nodig voor je plezier..

5. Je besteedt steeds meer tijd aan het zoeken naar seksuele partners..

6. Je offert andere belangrijke aspecten van je leven op voor seks..

7. Seks zie je alleen als een manier om jezelf op te vrolijken.

Om jezelf als ziek te beschouwen, moet je alle zeven symptomen bij jezelf vinden. Anders ben je een simulator.

– Elke verslaving is een psychofysiologische toestand, waarvan het belangrijkste kenmerk het onvermogen is van een persoon om hun impulsen te beheersen en te reguleren, legt de psychotherapeut Vladislav Mozhaisky uit. – Dit en een aantal andere kenmerken maken het mogelijk om seksuele verslaving als een ziekte te classificeren. Overigens kunnen zowel mannen als vrouwen er last van hebben..

Als een persoon met dit probleem wordt geconfronteerd in het gedrag van zijn partner, met de seksuele afhankelijkheid van de man, de vrouw, dat wil zeggen met een ziekte, dan is het noodzakelijk om dit als een ziekte te behandelen en maatregelen te nemen om de patiënt, zoals bij elke andere ziekte, als de persoon er zelf niet mee om kan gaan. Als de partner dit zelf niet begrijpt, moet hij hem subtiel helpen begrijpen dat dit een ziekte is en dat het nodig is om een ​​specialist te raadplegen.

Er is een groot aantal psychologische (psychotherapeutische) en medicamenteuze methoden om met verslaving te werken. In de regel is een combinatie van beide het meest effectief, in sommige gevallen psychotherapeutisch.

We nemen de zonde op de ziel

– Iets vreemds is begonnen door collega’s – evolutiebioloog Alexander Belov staat perplex. – Alsof ze zich ertoe hadden verbonden de lijst met hoofdzonden te herzien en er één voor één uit te sluiten. Laat alleen begeerte. Hier ben ik liever "achter". En ik sluit me aan bij de mening van de Britse filosoof Simon Blackburn, die onlangs voorstelde om zowel lust als lust te beschouwen als deugden die bijdragen aan het voortbestaan ​​van het leven. Maar gulzigheid en vechters als ziek neerschrijven is naar mijn mening te veel. En in wezen een excuus voor gulzigheid en woede.

Misschien krijgt hij ook ziekteverlof?

Wanneer een enkele man naar links rent, kan het nog steeds worden vergeven (bijvoorbeeld voor de eerste keer). En als hier een hele wetenschappelijke basis onder wordt gebracht, is hier geen vergeving voor. Vroeger deed hij het in ieder geval rustig, maar nu hoef je je niet te verstoppen?

Dus je hebt de hele nacht rondgehangen, niemand weet waar, en ik heb medelijden met je? Of misschien ook borsjt? Jij, arme, bent volledig uitgeput, je moet herstellen. Het zou waarschijnlijk leuk zijn om ziekteverlof uit te vaardigen, maar zo’n wet bestaat nog niet, onze wettelijke basis blijft achter bij de moderne wetenschap.

Nee, mijn liefste, je kunt hier maar beter over nadenken. Ziekte, zegt u? Wat als ik een persoon bleek te zijn die niet helemaal gezond is? Vind je het bijvoorbeeld niet leuk dat ik urenlang aan de telefoon chat? Dus je weet: dit is mijn ziekte. Bijna ongeneeslijk. En nog een ding: als ik pas morgen een nieuwe handtas koop, krijgt mijn hoofd vreselijke hoofdpijn. En de dokter verbood me om diners te koken. Zo’n schattig trouwens, een dokter.

Maar over het algemeen is het artikel goed. De auteur (hoewel een man) verdedigt niet "wetenschappelijk standpunt" – maar je zou kunnen! Ja, ik zou het waarschijnlijk zelfs wel willen. Maar hij deed het niet. Nogmaals, ik, een eenvoudige Russische vrouw, mocht spreken.

Het blijkt dat alles niet zo soepel verloopt in deze wetenschappelijke theorie.?