Velen zwijgen hierover, blozen, fluisteren in dit probleem met hun naaste persoon, hierdoor trekken mensen zich terug in zichzelf, worden ze geïrriteerd en haten ze alles om hen heen. Om deze reden gaan paren uit elkaar.

Dus wat kan je leven verpesten??

Het is niet moeilijk te raden dat we het hebben over seksuele onthouding..

Onthouding is een proces van transformatie van seksualiteit. Bij de ontwikkeling ervan wordt meestal een bepaalde dynamiek opgemerkt: in het begin, na het beëindigen van seksuele contacten, kan een persoon vrede en opluchting ervaren, daarna treedt een toename van seksueel verlangen op en ontstaat er ongemak door het onvermogen om hem tevreden te stellen.

Verder worden volgens Freud al deze “kwelling” en “lijden” gesublimeerd in andere levenssferen..

Op deze manier verricht het libido zijn niet-seksuele werk aan een persoon, waarbij het zijn bepaalde “basis” -niveau handhaaft, zodat het zich op basis daarvan onder gunstige omstandigheden weer in zijn geheel kan ontvouwen. Het tijdsbestek van de stadia van transformatie van seksualiteit tijdens onthouding kan aanzienlijk variëren..

Het is interessant dat u, als u enkele patronen begrijpt die verband houden met het ritme van seksuele activiteit, bewust de toestand van het lichaam kunt beïnvloeden en bepaalde doelen kunt bereiken..

Ja, er is zoiets als – onthouding gedurende drie maanden, partners verwekken een vrouwelijke foetus.

Laten we dus eens kijken wat de schade of het voordeel is van seksuele onthouding.?

Het eerste dat zeker kan worden gezegd, is dat we allemaal verschillende mensen zijn en als iemand gemakkelijk onthouding tolereert en er niet over nadenkt, dan is het onmogelijk om ondubbelzinnig te beslissen dat het schadelijk voor hen is, maar degenen die zich hun leven niet kunnen voorstellen zonder seks lijden aan een gebrek aan seksuele relaties.

Iemand denkt dat onthouding een periode is van een maand tot meerdere jaren, iemand denkt dat als er minstens één nacht zonder seks wordt doorgebracht, dat dan is! Het leven is voorbij!

Om enige duidelijkheid te scheppen in het huidige onderwerp, moet in gedachten worden gehouden dat het effect van onthouding (trouwens, evenals het ‘frequente’ ritme van seksuele activiteit) in verband moet worden gebracht met het niveau van seksueel verlangen, persoonlijkheid kenmerken (in de zin van neiging tot neuroticisme) en de toestand van seksuele gezondheid.

Als het libido-niveau ‘laag’ is, is onthouding meestal gemakkelijker te tolereren en vice versa.

Als een persoon vatbaar is voor neurotische reacties, veroorzaken zowel onthouding als ‘frequent’ ritme een neurotische toestand – prikkelbaarheid neemt toe, gemoedstoestand neemt af, prikkelbaarheid treedt op en misschien zelfs een agressieve toestand.

Dus de schade van seksuele onthouding voor mannen:

Veel hangt in principe af van de leeftijd: hoe ouder, hoe gevaarlijker het is om je te onthouden. Het functioneren van seksualiteit kan helemaal ophouden, omdat de afname van het libido door onthouding wordt gesuperponeerd op de leeftijdsgebonden afname van seksueel verlangen. Dit is een pessimistisch standpunt. Maar nogmaals, moderne drugs wekken seksuele reacties op bij mannen, zelfs in gevallen waarin er helemaal geen zin in seks is. Hoe grappig het ook klinkt, maar na een bepaalde tijd kun je, alsof er niets is gebeurd, terugkeren naar normale seksuele relaties.

Bedenk dat we het eens hadden over de beroemde seksuoloog John Gray, die, na zeven jaar in Tibet te hebben doorgebracht in de gedaante van een monnik, besefte dat zo’n leven niets voor hem was en besloot terug te keren naar een gewoon ‘menselijk leven’. Bovendien heeft het hem alleen maar goed gediend. Feit is dat hij de vrouwelijke psychologie het beste begreep. Elke keer vertelde hij een vrouw dat hij zich na zeven jaar onthouding niet meer herinnert of niet weet wat wat is en hoe het beste in intieme zin is, en hij maakte zich vooral zorgen over de vraag hoe hij zich correct moest gedragen, zodat een vrouw dat wel zou doen. krijg het resultaat dat ze nodig had.

Dus vertelden de dames gewillig de sluwe en intelligente, onberispelijke voormalige monnik hoe ze hen een plezier moesten doen..

Wat vrouwen betreft, hier is zo’n moment, als een man, zeggen ze, een onervaren machteloze wordt, dan is een vrouw ijskoud. In feite is het niet zo eenvoudig. Hier is de situatie zodanig dat een persoon lijkt te stromen of te bewegen in dit ritme door het leven, d.w.z. “Beweging door het leven”.

Er zijn drie onderling samenhangende vormen van heteroseksuele relaties: vrije liefde, huwelijk en prostitutie.

Van langdurige onthouding (zoals inderdaad van frequente seksuele contacten), kan een vrouw vooruitgaan, in de ene vorm van relatie, naar de andere en terug.

Hetzelfde geldt echter voor mannen..

De schade van seksuele onthouding wordt over het algemeen bepaald door de betekenis van seksuele relaties die een man en een vrouw tot geslachtsgemeenschap brengen..

Aan het begin van een relatie is de seksuele activiteit meestal verhoogd, er is tenminste geen bilaterale afname van seksuele activiteit, d.w.z. ofwel iemand “wil niet” of “geeft niet”. En dit leidt tot seksuele onthouding, wat op zijn beurt leidt tot het uiteenvallen van het paar..

In tegenstelling tot zo’n pessimistisch standpunt, is een ander ook legitiem. Als de seksuele relatie is gestopt, is dit een gelegenheid om te bespreken en te begrijpen wat er gebeurt. Dit pad is om relaties te versterken en te ontwikkelen.

Als we het hebben over de voordelen van seksuele onthouding, dan zijn hier de volgende voordelen: voor mannen is het het in stand houden van zichzelf, de waardigheid om een ​​trouwe echtgenoot genoemd te worden, en voor een vrouw – zich voorbereiden op het betere, zichzelf niet verspillen aan onnodige geslachtsgemeenschap.

Vaak, en zelfs voornamelijk bij het hervatten van seksuele relaties, doen zich enkele problemen voor, bijvoorbeeld de duur van geslachtsgemeenschap wordt verkort, maar dit werkt niet voor iedereen en in principe komt het voor dat de activiteit wordt hersteld.

Hier is een wetenschappelijk feit

De aan- of afwezigheid van pijnlijke gevoelens tijdens gedwongen seksuele onthouding bij mannen en vrouwen hangt af van de ernst van het seksuele verlangen, individuele kenmerken van de seksuele constitutie, persoonlijkheidskenmerken, temperament, sociaal en huishoudelijk en vele andere factoren.

Met een mild verlangen is seksuele onthouding gedurende enkele maanden en zelfs jaren mogelijk zonder veel schade aan het lichaam; met een sterk uitgesproken seksueel verlangen, een negatief effect op mentale en fysieke activiteit, gemoedstoestand, prestaties, het optreden van verhoogde neuropsychische prikkelbaarheid met een gevoel van ontevredenheid is mogelijk. De mechanismen van zelfregulatie van seksuele functies die bij een man bestaan, zijn in staat om de intensiteit van seksueel verlangen te veranderen tijdens periodes van gedwongen seksuele onthouding.

In principe, zo bleek, is onthouding niet bijzonder schadelijk, omdat onervaren geesten hen bang maken. Het belangrijkste is een bekwaam herstel, omdat onthouding ook de menselijke psyche kan beïnvloeden, dan zal het veel moeilijker zijn om te herstellen..

Maar als alles in orde is met iemands psyche, denk dan vaker aan lichamelijke gezondheid, want onthouding wordt vaak gelijkgesteld aan veelvuldige geslachtsgemeenschap, tot aan promiscue relaties. Kies daarom voor jezelf wat beter of slechter is: jezelf houden (maar er is een gevaar om je hele leven zo door te brengen), of om te lijden aan bepaalde problemen die verband houden met ziekten, infecties en gebroken harten..

Het beste van alles is regelmaat en een goed ingeburgerd persoonlijk leven..

Vind je ons magazine leuk ?! Volg ons op Yandex Zen! Je kunt de updates ook volgen in Instagram, Telegram, TikTok en Youtube kanaal.
Blijf op de hoogte van al het belangrijkste met MEN’s LIFE!