Mannen zeggen: ze ligt in bed met een blokhut, een blokhut en beseft vaak niet eens dat ze zelf, als geliefden, alleen aan een zwakke trekken "C cijfer"​dat seks met hen lange tijd een zware taak is geworden voor hun vrouwen, "schuld", dat is niet iets dat u niet wilt geven – u wilt het niet nemen.

Iemand schaamt zich voor zijn lichaam, bij iemand – de houding van de familie is te sterk (zoals "fatsoenlijke meisjes zijn niet geïnteresseerd in seks"​De onwil om seks te hebben kan ook woede op een partner verbergen voor bedrog, wraak voor verraad, wrok dat hij zichzelf heeft laten oplossen en in vet heeft gezwommen.

Stress, slapeloze nachten door een kind, problemen op het werk, leningen … en de belangrijkste taak is niet om iemand te vinden met wie u uw behoeften kunt bevredigen. "willen", maar wil het tenminste "willen". We bieden IA-lezers "Amitel" lees ter discussie het artikel van Alisa Belkina op lady.tut.by.

"Als je wist hoe moeilijk het is: van jaar tot jaar om een ​​aantal redenen, excuses, excuses te bedenken. Bovendien om te begrijpen dat de echtgenoot begrijpt dat dit excuses zijn. Ik voel me nu al acht jaar een falende student: verdomd "echtelijke plicht"! Als we seks hebben, val ik gewoon van mijn schouders. Ik denk: wel, voor een bepaald aantal dagen (weken) kan ik me helemaal vrij voelen. En dan groeit het schuldgevoel weer. Heer, waarom kunt u niet leven met uw geliefde, net als vrienden?"

"Ik ben 26. Vóór de bevalling had ik een intens verlangen naar seks: soms kwamen het tot schandalen, ik wist niet wat ik moest doen, ren in ieder geval naar links. En hoogstens één keer per week deed mijn man zich neerbuigend voor mij. Nu staat alles op zijn kop. Mijn man wil bijna altijd, en ik ook. Ik wil niet. Soms, een paar keer in al die jaren, kwam de opwinding in een droom, maar ik wil het niet, punt uit. En hoewel ik me aangetrokken voel tot andere mannen, tot mijn man – nul.

Ik schaam me al om toe te geven dat ik "Ik wil niet" ​ "ik kan niet" ​ "moe" enz. Hij is beledigd, maar ik ben ook een mens en ik wil eigenlijk geen geweld verdragen. Soms probeer ik mijn man halverwege te ontmoeten als ik begrijp dat het lange tijd niet heeft geduurd, maar over het algemeen word ik onderdrukt door deze toestand van de categorische onwil van de echtgenoot, en hij is niet erg gelukkig. "

"Ik ontdekte dat mijn man me bedroog. Nu proberen we relaties te herstellen, maar ik kan geen seks met hem hebben. Zoals ik me herinner, is ze misselijk, en haar gezicht is eeuwig voor haar ogen. Hoe kan ik me voorstellen hoe hij haar is … Ugh, ik kan niet eerlijk zijn".

"Ik wil mijn man nu al een jaar niet meer. Hij houdt stand, maar ik heb het gevoel dat hij binnenkort iemand aan de kant zal leiden. Ik denk waarom ik hem niet wil: hij doet me soms pijn met bijvoorbeeld woorden, "je hebt het verkeerd gedaan", of "ik hou niet van je toon", of in plaats van me bij mijn naam te noemen, geeft hij me bijnamen (niet "zoet" of "Zon", een kat of Bobblehead). Hoe kun je een man willen die constant vergeet dat er voor hem een ​​jong mooi meisje is, en niet een onbegrijpelijke persoon met de naam "kat" onbepaald geslacht, dat bovendien in alles "komt niet overeen"? Het is niet normaal, dus het ruikt niet naar seks!"

"Ondanks de voldoende ervaring heb ik maar één keer in mijn leven een orgasme meegemaakt, toen ik mijn dochter vele jaren geleden verwekte. De eerste anderhalf jaar van het gezinsleven verliet het verlangen me niet, het was een gekke tijd. Maar nu al meer dan een jaar probeer ik constant seks te vermijden, een keer per week of twee is voor mij voldoende geworden. Er is ook geen verlangen om te masturberen, het helpt niet. Soms stel ik me iets erotisch voor, en er verschijnt tenminste een lichte opwinding, en soms lukt het niet eens zo. Nu al moe. Bed als dwangarbeid".

Dmitry Orlov, psychotherapeut, seksuoloog:

"Over het algemeen is frigiditeit een combinatie van 3 aandoeningen: gebrek aan seksueel verlangen, gebrek aan seksuele opwinding, gebrek aan orgasme, en dit is een uiterst zeldzaam fenomeen. Echte frigiditeit treedt op in het geval van ziekten en pathologie van de ontwikkeling van de geslachtsorganen. De frigiditeitstest is vrij eenvoudig: als je jezelf kunt plezieren en een orgasme kunt krijgen, dan is je lichaam in orde..

Als het verlangen naar een partner selectief afneemt, ligt de reden hoogstwaarschijnlijk in psychologische factoren. Dus meestal is een afname van seksueel verlangen te wijten aan het feit dat partners elkaar na verloop van tijd beginnen te behandelen als "goede vrienden", "geliefde familieleden" of zelfs "buren". Als een man en een vrouw bijvoorbeeld het grootste deel van hun tijd samen doorbrengen en partners geen eigen privéleven hebben, wordt zo iemand oninteressant en vertrouwd. We beginnen hem als onszelf te behandelen. En mensen prikkelen zichzelf zelden..

Een andere reden "afkoelen" – dit is het onderdrukken van problemen en opgebouwde grieven. We kunnen onze ogen voor veel dingen sluiten, maar als ze echt onaangename emoties in ons hart achterlaten, en bovendien, deze problemen worden niet opgelost, dan kan het gebrek aan seksuele aantrekkingskracht dienen als een soort "straf" partner.

De eigenlijke kwaliteit van seks en het gebrek aan vervulling van iemands fantasieën sluit ook de aantrekkingskracht voor een partner. Het is vaak moeilijk om in je eentje jezelf van buitenaf te zien, de oorzaken van het probleem te begrijpen en deze te veranderen. En hiervoor is het beter om samen professionele hulp te zoeken.".

"Terwijl mijn man jonger was, was hij min of meer fit, kromp niet ineen, had hij spieren, buikspieren en brede schouders. En thuis, in strakke kleren, leek hij erg aantrekkelijk. Seks met hem was tenminste leuk, en ik wilde hem. En nu veroudert hij ongecontroleerd, het ergste van alles, dat zijn uiterlijk hem helemaal niet stoort. Helemaal slap, en als hij hoest (vanwege het roken), lijkt het op een tuberculosepatiënt! Ik schaam me dat dit mijn man is.

Ik zie geen fysieke kracht in hem, hierdoor voel ik me absoluut niet tot hem aangetrokken. Eerlijk gezegd – ik ben zelfs bang voor mezelf om toe te geven dat mijn man walgelijk voor me is. En hij was zelfs voor de bruiloft. Maar weet je, hij heeft een appartement, een salaris. en ik ben gewend zijn geld te verspillen. En in het algemeen – ik ben eraan gewend. Nu vragen ouders om kleinkinderen, de man wil ook heel graag een kind! Hij is over het algemeen een heel goede huisvader. Maar geen minnaar! Ik ben alleen met hem getrouwd omdat hij goed is. Niet voor jezelf. Voor mijn toekomstige gezin. Omdat niet liefhebben, maar respecteren beter is dan liefhebben van een of andere guts die ook kan verslaan".

"En ikzelf heb mijn man van seks gespeend: ofwel zwangerschap, dan zijn de kinderen klein, dan maken we ruzie, dan ben ik niet high, dan vermoeidheid. Kortom, hij werd het wachten beu, nu wil hij het niet meer".

"We zijn al 10 jaar samen, geen kinderen. De relatie is erg goed, mijn man is de beste, dierbaarste en geliefde persoon voor mij. Maar ik wil geen seks met hem. Ik zondig van het feit dat hij vanaf het moment dat hij elkaar ontmoette behoorlijk zwaar werd (bijna 20 kg), een bierbuik kreeg. Ze zeggen dat als je liefhebt, je van iemand houdt. Ik hou van liefhebben, maar voor mij is het altijd zo geweest: een oom met een buikje is anti-seks! Ik sprak zachtjes maar eerlijk met mijn man over dit onderwerp. Zei: "Begrepen. We zullen de buik ontwortelen!" Alleen dit gesprek was honderd jaar geleden, en de kar (oftewel buik) staat er nog steeds. "

"Ik verloor mijn interesse in mijn man na de geboorte van mijn tweede kind. In eerste instantie schreef ik alles toe aan vermoeidheid, borstvoeding, leefomstandigheden (we wonen in hetzelfde appartement met zijn ouders). Het kwelde me erg, ik voelde me schuldig, ik probeerde me bijna met geweld af te stemmen op seks, maar onlangs na nog een dergelijke "kwelling" Ik begreep de reden voor mijn afkoeling: ik nooit – nooit! – in de afgelopen 4 jaar heb ik geen orgasme met hem meegemaakt, en dit komt omdat hij niet eens probeerde me op geen enkele manier te bevredigen. Hij is mijn vriendje "snel vuur", heen en weer en dat is het, kreunde. En ik? En ik dan. "