Hoe je een waanzinnige passie in een relatie kunt behouden, wanneer er elk jaar (of zelfs een maand!) Seks in een paar steeds minder is. Zelfs minder. Zeer weinig.

Er komt een moment in ieders leven dat je met iemand gaat samenwonen. In de zin dat met een minnaar / vriend / echtgenoot. Dit lijkt redelijk – jullie ontmoeten elkaar al bijna elke dag, slapen samen, overleefden samen de garnalenvergiftiging (en elke verlegenheid verdween als een mist). Je komt zelfs graag thuis waar ze op je wachten, en je gaat graag samen boodschappen doen, en je rent graag naar de apotheek voor aspirine als hij ziek is of een kater heeft..

Dit alles is natuurlijk prachtig, wonderbaarlijk, maar er is niets ingewikkelder, saaier en gewoner dan dit leven samen. Ja, ze kan geweldig zijn. Maar het is zo verdomd moeilijk!

Er zijn natuurlijk geweldige mensen die meteen met de deur open naar het toilet gaan en zondagavond vertrekken voor seks, maar als je ze niet bent, dan zal het niet gemakkelijk voor je zijn..

Op de een of andere manier komt iedereen tot een routine. Je bedenkt zoiets als een schema. In het begin stikte je natuurlijk elke veertig minuten van passie, dan kijk je rond en realiseer je je dat er een soort echt leven in de buurt is – werk, sport, vrienden, winkels, reizen … En je probeert alles te combineren dit tot één geheel – rekening houdend met dromen, lijden, gewoonten en regime van een andere persoon. Gek worden!

Aan de ene kant is dit zo’n mooie tijd waarin het leven bij je terugkomt en je de gaten opvult na de liefdeskoorts. Aan de andere kant is er minder seks. Zelfs minder. Zeer weinig …

Nou, je bent er altijd. Knuffels kusjes. Misschien heb je, terwijl je nog steeds meer seks hebt dan in die glorieuze tijd dat je alleen was, al dat een knipbeurt, een vriend ontmoeten, een tv-serie kijken – dit alles is een beetje belangrijker dan seks. Niet iedere dag. Maar vaak.

En als kinderen beginnen of repareren (en vaak allebei), dan vervaagt seksualiteit volledig.

Dit is hoe het is – dit leven samen.

Misschien houdt u in feite nog steeds echt van de persoon met wie u samenleeft, maar u kunt niet anders dan inzien dat de relatie saai is geworden. En het is niet erg duidelijk hoe je hieruit kunt komen.

Natuurlijk zijn er gevallen waarin het vuur lange tijd met water is overspoeld, vertrapt – de vlam kan zelfs met benzine niet worden ontstoken. Maar het komt voor dat mensen gewoon zo aan elkaar gewend zijn dat ze niet begrijpen hoe ze die gekke passie die er tussen hen was, kunnen herstellen. Weet je, het moeilijkste is om deze routine te overwinnen..

Vrouwen gaan in zulke gevallen meestal stiekem naar sommige sekscursussen, kopen “sexy” ondergoed en dergelijke: “Schat, ik heb een verrassing voor je!” Dit is in principe niet de slechtste optie. Maar men moet in gedachten houden dat de weg hoogstwaarschijnlijk zoiets niet verwachtte, dus at hij twee shawarma’s op weg naar huis – en nu liegt hij, stilletjes stervend. En hij weet het: als een vrouw in een rode kanten bodysuit met een snee in de vagina naar hem toe rende en hij begint te mompelen over brandend maagzuur, zal hij niet leven.

Ik bedoel dat we moeten praten over problemen en ervaringen. Ik moet eerlijk zeggen dat seks saai is geworden, dat het niet genoeg is, dat je bang bent dat de bloem van je liefde is opgedroogd. Nou, in die geest. Eerlijk praten is erg belangrijk.

Als een man soortgelijke twijfels heeft, kun je afspreken hoeveel keer per week je seks zult hebben. Het is net als trainen – je hebt een schema nodig. Het is helemaal niet nodig dat jullie beiden sterven van hartstocht. Laat het in het begin als een sport zijn, ik wil het niet. Ja, het gebeurt ook met seks – je komt uit de gewoonte, je lichaam luistert niet naar je, je bent een beetje bang en wilt echt cake en Gilmore Girls. Maar, ha ha, eetlust komt met eten.