Ze zeggen dat wanneer twee mensen van elkaar houden, er geen derde plaats is. Maar vaak grijpt een derde persoon in de relatie van twee, waardoor een eenvoudige vorm, maar zware, in feite, geometrische figuur wordt gevormd – een liefdesdriehoek.

Misschien is vanaf het ontstaan ​​van de tijd, zodra het gezin verscheen, onmiddellijk de eeuwige metgezel ontstaan ​​- verraad. Wat de aanhangers van buitenechtelijke affaires ook zeggen over de voordelen ervan (ze zeggen: “een goede linkse verstevigt het huwelijk”), in de rest, vroeg of laat, ervaren de deelnemers aan deze geometrische figuur (allemaal zonder uitzondering) helemaal geen gelukkige emoties: lijden , spanning, meervoudige twijfels, pijn, teleurstelling … De liefdesdriehoek laat niemand toe om volledig gelukkig te zijn. Vaak helpen extreem zware, beslissende maatregelen die een duidelijke keuze vereisen, om deze verwarring op te lossen..

Chemie of spirituele promiscuïteit?

Vraag: “Waarom heeft iemand die uit liefde trouwt, op een gegeven moment plotseling een minnaar of minnares?” – niet alleen een van de meest pijnlijke, maar ook moeilijke. Die het net probeerde te beantwoorden. Zelfs biochemici die geloven dat liefde een chemisch proces is. Wanneer je gevoelens en reacties, zoals een poppenspeler aan snaren, worden geleid door bepaalde samenstellingen van de elementen van het periodiek systeem. Zij zijn het die, als ze in het bloed komen, liefde-euforie veroorzaken en, om zo te zeggen, de vlucht van de ziel. En psychologen zeggen dat iemand van twee of zelfs meer mensen tegelijk kan houden, en dat is heel normaal..

Het blijkt dat niets van ons afhangt – het draait allemaal om chemie. Zoals, de ziel heeft liefde nodig, en het lichaam zoekt een uitweg. En het blijkt dat wanneer een derde zich in de relatie van een paar nestelt – liefde de schuld is, of liever, het vermogen van een persoon om een ​​oneindig aantal keren verliefd te worden. Volgens psychologen kan een van de partners sublieme romantische gevoelens ervaren, en voor de ander een waanzinnige allesverslindende passie, vermengd met seksuele aantrekkingskracht. Of dat de een gebonden is door een diepe gewoonte, en de ander door een plotselinge uitbarsting van gevoelens. Dat is de veelzijdige en verschillende liefde.

Volgens hun samenstelling zijn er twee soorten liefdesdriehoeken: hij is getrouwd – zij is vrij of hij is vrij – zij is getrouwd.

Echtgenoot – vrouw – minnares

Misschien is dit het meest voorkomende schema. Volgens de statistieken zijn het mannen die het vaakst een soort centrum van verwarde relaties worden. En als we uitgaan van de laatste volkstelling, waar te zien is dat er 10,7 miljoen meer vrouwen dan mannen zijn, dan is het heel begrijpelijk wat de dames in de armen van getrouwde heren duwt.

Waarom gratis dames zich verbinden met getrouwde mannen?

Naast de sociale reden – onder andere het banale gebrek aan mannen, kan men liefde noemen, berekening, angst voor eenzaamheid, verlangen om plezier te hebben, nieuwsgierigheid (ze zeggen, is hij zo goed als ze over hem zeggen), afgunst ( zij heeft het en ik zou het moeten hebben) en zelfs een bepaalde passie van de jager – om te veroveren wat van anderen is. Daarnaast noemen psychologen ook het feit dat meisjes die nog niet klaar zijn voor een volwaardige relatie het risico lopen te daten met getrouwde mannen. Dit had kunnen worden voorafgegaan door een eerdere ervaring die voor haar op leed en pijn uitliep. Helaas, als een vrouw inwendig kapot gaat, is ze klaar om haar hele leven een “winterkers” te zijn of wordt ze als een andere heldin uit de film “Autumn Marathon”. De tragedie van een dergelijke situatie wordt alleen gevoeld als een vrouw zich realiseert hoe diep dit moeras haar heeft gezogen.

Waarom getrouwde mannen buitenechtelijke spelletjes spelen?

Mannen beginnen buitenechtelijke affaires en proberen in nieuwe relaties te vinden wat er in oude ontbreekt. Bijvoorbeeld begrip, het vermogen om gehoord te worden, iemands zorgzaamheid en vriendelijkheid te voelen, gewoon te leren over je exclusiviteit of een heldenliefhebber te zijn, een soort macho … Er kunnen zoveel factoren zijn als je wilt.

Sommige mensen zijn er zeker van dat een minnares een “status” moet hebben. Helaas, voor hen is dit een soort maatstaf voor succes. Twijfelachtig argument, maar veel mannen verdedigen het vurig.

Anderen hebben de wens om op de een of andere manier de seksuele of zelfs emotionele kant van het leven te diversifiëren door er nieuwe kleuren of erotische fantasieën in te brengen. Wanneer een gezin een fase van euforie van liefde doormaakt, komt het leven van twee in een rustig kanaal terecht. Het wordt saai. Als resultaat – de afkoeling van de liefdesgraad in de relatie met de wettige echtgenoot. Zoals, de vrouw is al een “gelezen boek”. Maar je wilt echt weer liefdestrillingen voelen, je geïnspireerd voelen.

De vierde denkt dat zijn vrouw naast hem al verouderd lijkt. En ze beginnen met jonge dames te daten, die hen ook een jeugdig gevoel geven. Naast haar dump je tientallen jaren.

Nog een reden wanneer een ongeval ingrijpt in een relatie, die jaren heeft geduurd. Wanneer een vluchtige vergadering of een eenmalige date ineens een gewoonte wordt. Ik zal niet leven, maar het is jammer om te vertrekken.

En natuurlijk elementaire liefde, die plotseling de overhand kan krijgen, zoals een ziekte, zonder te vragen of je dat wilt of niet. Maar alles is hier duidelijk. Chemie.

Soms versmelten verschillende van deze redenen en vormen ze een bizarre verweving van omstandigheden..

Laten we de beroemde liefdesdriehoek Galina Kuznetsova – Ivan Bunin – Vera Muromtseva herinneren. Er waren altijd veel vrouwelijke fans rond Bunin. Maar hij hield altijd van zijn vrouw met echte, zelfs een soort bijgelovige liefde. Toen hij 56 jaar oud was, verscheen de beginnende schrijver Galina Kuznetsova, die nog geen dertig was, in zijn leven. Al snel stopten ze met het verbergen van hun relatie. De schrijver bekende eerlijk tegenover zijn geliefde dat “hij Vera Nikolajevna liefheeft als zichzelf”. De wettige echtgenoot leed natuurlijk. Maar ze hield van haar man met een toegewijde, alles vergevingsgezinde liefde en probeerde zelfs van haar rivaal te houden. “Ik … realiseerde me plotseling dat ik niet het recht heb om Jan ervan te weerhouden te houden van wie hij maar wil … Als deze liefde hem maar een zoet gevoel gaf in zijn ziel … Menselijk geluk schuilt in niets voor zichzelf willen …” schreef ze in haar dagboek. Een van de manieren om uit de liefdesdriehoek te komen, is het verschijnen van een vierde persoon. Galina Kuznetsova ging deze kant op.

Vaak zijn mannen, als centrale figuur van de driehoek, erg blij met hun positie. Velen van hen willen geen beslissingen nemen. Daarom hangt veel af van de minnares en de echtgenoot..

Voor een vrouw, als alles transparant is:

Als ze zich bewust is van de avonturen en avonturen van haar man, is het in deze situatie belangrijk om prioriteiten te stellen. Voor veel vrouwen is uitsplitsing van het gezin om verschillende redenen ondenkbaar. En elk van hen kiest zijn eigen pad: volhard, doe alsof er niets gebeurt. Of zoek ook troost aan de kant, hoewel zo’n wraak niet de meest succesvolle uitweg is, of betreed het oorlogspad voor het recht om je verloofde te verdedigen. En nogmaals, elk heeft zijn eigen methoden. Maar het belangrijkste is om de voorzichtigheid niet te verliezen – je kunt natuurlijk de minnares achterhalen, haar ontmoeten en bijna tot de dood intimideren. Maar dan bereik je zeker niet het gewenste resultaat. Integendeel, u kunt uw partner ertoe aanzetten een beslissing te nemen om u zo snel mogelijk te verlaten, weg van de zonde..

Voor de vrouw, wanneer alles geheim wordt, wordt duidelijk:

De situatie waarin de echtgenoot niets weet van de avonturen van de verloofde, kan natuurlijk oneindig voortduren, maar het is de moeite waard om het onwankelbare principe te onthouden dat het geheim altijd duidelijk wordt. Soms redden wijsheid, geduld, wachten, proberen te begrijpen en te vergeven een huwelijk. Probeer in deze periode iets te doen, geef bijvoorbeeld het geld van uw man aan uzelf, uw geliefde uit, begin met repareren, ga naai- en naaicursussen volgen of leer paardrijden. Nadat je bent gekalmeerd, voel je zelfverzekerd, vergroot je zelfrespect, misschien is het dan de moeite waard om met een lichte ironie aan de verloofde op te merken dat hij niet tegen zijn affaire is – soms zouden mannen ondeugend moeten zijn. En wie weet, misschien wanneer de relatie van de echtgenoot wordt gelegaliseerd, zullen ze op dit moment hun interesse verliezen en van charme voor hem houden?

De populaire uitdrukking ‘liefde is het waard om voor te vechten’ is misschien acceptabel voor een vrouw, maar voor een minnares is het hoogst twijfelachtig. Voor wie te vechten? Voor degene die openlijk verklaart dat hij het gezin niet zal verlaten? Dus deze relatie is voor hem gewoon gewone liefdesspelletjes..

Het is mogelijk dat de dame die zich in de familie heeft ingeklemd door liefde is ingehaald. Maar hier moet ze goed nadenken, proberen emoties te verminderen en logica met gezond verstand op te nemen, door de situatie van buitenaf te bekijken. Hier is een man van dromen die voor een keuze staat. En hij vraagt ​​om een ​​time-out om een ​​beslissing te nemen en begint lang na te denken (soms jaren of zelfs decennia), wie de voorkeur geeft, tussen twee dames door te haasten, alsof hij niet misrekent (denk aan “Autumn Marathon” ). Enerzijds – de wettige echtgenoot, als een soort anker, zij het zwaar, maar al vertrouwd. Aan de andere kant is er een onbekende wereld en het is niet bekend hoe deze zal eindigen. Misschien moet een verliefde dame zich in deze situatie eerlijk afvragen: “Waar is mijn trots?” Zoals de praktijk laat zien, zal een man die echt verliefd is niet gekweld worden door twijfels – hij zal er alles aan doen om bij zijn geliefde vrouw te zijn. En geen obstakels zullen hem tegenhouden – noch gemeenschappelijk bezit, noch echtgenote, noch kinderen …

In de liefdesdriehoekpsychologie wint de kant die eerder vertrekt vaak. In ieder geval, als we het hebben over degene die ‘in de relatie vastzat’. Daarom is de enige juiste beslissing in deze situatie om gewoon weg te gaan en niet deel te nemen aan het nastreven van zo’n twijfelachtige prijs. De situatie is niet altijd gunstig. Natuurlijk kan een minnares een geluksbiljet trekken. Maar waar is de garantie dat ze, nadat ze de status van een vrije vrouw heeft veranderd en uiteindelijk echtgenote is geworden, niet alle charme van verraad op zichzelf zal kennen?.