Negen tiende van ons geluk is gebaseerd op gezondheid, ”zei Arthur Schopenhauer. En negen tiende van onze gezondheid is gebaseerd op goede seks, zeggen wetenschappers. Het is een onuitputtelijke bron van interne energie die het lichaam verjongt..

Liefde volgens statistieken

Uit de gegevens van sociologen blijkt dat de eerlijke seks geneigd is de ogen te sluiten voor problemen in de intieme sfeer. Deze reactie wordt gevonden bij 78% van de ondervraagde vrouwen. Tegelijkertijd schuift 60% van de mannen de schuld voor mislukkingen in bed op hun dierbaren, en op hun beurt hebben zij in 65% van de gevallen de neiging om partners te vergeven voor het uitblijven van een orgasme en in 52% – zelfs voor de afwezigheid van seks zelf! Met deze benadering van dit probleem zijn de jonge dames die blij zijn met de manier waarop de dingen zijn op het gebied van liefde veel minder dan we zouden willen.

Deskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie hebben vastgesteld: in het westen is 60% van de vrouwen tevreden met hun seksleven, in het oosten – 81%. Dit betekent niet dat Aziaten minder vatbaar zijn voor seksuele disfunctie: ze zijn gewoon niet gewend om deze openbaar te maken..

Uit sociologische peilingen is gebleken: 28% van de mannen zou seks opgeven omwille van de macht, maar 15% van de vrouwen zou het op het altaar van de eeuwige jeugd plaatsen. Maar dergelijke offers helpen niet om het doel te bereiken, maar gaan er integendeel van weg. Het heeft geen zin ze mee te nemen. Zoals de Amerikaanse toneelschrijver Gore Vidal zei: “Er is seks, en er kan niets aan worden gedaan.”.

Nooit van zoiets gehoord? Geen wonder – dit is een speciale term. Dit is hoe moderne sekstherapeuten elke afwezigheid of afname van seksueel verlangen (libido) noemen. We werken met andere definities: we noemen dit soort seksuele problemen bij vrouwen frigiditeit, bij mannen – impotentie. Deze aanstootgevende en in wezen zinloze etiketten zijn al veertig jaar niet langer medische diagnoses. Haal ze uit je hoofd! Verminderde prikkelbaarheid en uitblijven van een orgasme in de eerste keer na het verschijnen van een permanente seksuele partner is normaal. Eetlust komt met eten, ook seksueel.

Haast je niet! De meeste jonge dames bereiken hun eerste ontslag 2 jaar na het huwelijk, en sommige pas na de bevalling..

Onder degenen die minstens 3 jaar getrouwd zijn, ervaart 80% van de vrouwen een orgasme, en met tien jaar ervaring – 90%, en niet elke keer dat ze de liefde bedrijven, maar in ongeveer de helft van de gevallen.

Medisch gezien is dit volkomen normaal! Proberen een orgasme uit jezelf te ‘persen’ als je er geen zin in hebt, want het is een geweldige manier om zowel een bepaalde avond als de relatie in het algemeen te verpesten. En aangezien de kwaliteit en kwantiteit van orgasmen rechtstreeks afhangt van het psychologische contact met je partner, vergeet dan niet geïnteresseerd te zijn in wat hij leeft. Hoe dichter je emotioneel bij elkaar bent, hoe helderder het gevoel.!

Het kost je tijd om af te stemmen op een erotische golf en plezier te hebben, en je partner is te gepassioneerd en ongeduldig, dus alles gaat sneller dan je zou willen..
Vegetatieve disfunctie

Het wordt vaak aangetroffen bij mensen onder de dertig, waardoor de interesse in seks wordt ontkend. Lage bloeddruk (hypotensie), verhoogde vermoeidheid en andere manifestaties van vasculaire dystonie, verergerd aan het einde van de winter als gevolg van een seizoensgebonden tekort aan vitamines en sporenelementen, behoren tot de functionele stoornissen.

Je raakt snel uitgeput en kunt aan niets anders denken dan aan slaap. En klimmen naar de top van passie vereist energiepotentieel.!

Neem dagelijks vitamine- en mineralencomplexen, evenals 6-10 tabletten geperste groene thee, 10-15 druppels tinctuur van eleutherococcus, citroengras of eucommia. Al deze fondsen normaliseren de bloeddruk, verhogen de energieproductie en oefenen een stimulerend effect uit op het zenuwstelsel, inclusief die delen ervan die verantwoordelijk zijn voor seksuele opwinding..

Reflexkrampen van de spieren van het perineum bij het in praktijk brengen van de theorie die door de Bijbel wordt voorgeschreven – “en er zullen twee één vlees zijn.” Dit is een ernstige maar gelukkig behandelbare aandoening! Kwetsbare meisjes met een verhoogde reactie op pijn en negatieve seksuele ervaringen, vooral de eerste, zijn er vatbaar voor. Als de partner te assertief is of het maagdenvlies te strak, en de breuk ervan wordt geassocieerd met bepaalde moeilijkheden, kan de eerste nacht van liefde eindigen in een pijnlijke shock.!

Voordat u aan een eerste reis door de golven van passie begint, is het de moeite waard om een ​​gynaecoloog te bezoeken en uit te zoeken hoe het met uw maagdenvlies is. In de VS is het bijvoorbeeld gebruikelijk om het kruiselings onder plaatselijke verdoving door te snijden bij alle meisjes van 15-18 jaar oud om hen te verlossen van de onaangename sensaties die gepaard gaan met ontmaagding. Nou, aangezien we het over vaginisme hebben, kun je niet zonder de hulp van een dokter..

Onbekende microflora die tijdens geslachtsgemeenschap wordt binnengebracht (de eerste überhaupt of met een nieuwe partner), die in de urethra (urethra) naast de vagina terechtkomt, kan de huwelijksreis in een thriller veranderen. Het doet pijn om seks te hebben, en daarna wordt de blaasontsteking nog erger..

Bij degenen die het eerste jaar niet getrouwd zijn, treden urethritis en blaasontsteking vaak op na een te actieve blootstelling aan de erogene G-spot, gelegen aan de ingang van de urethra op de kruising met de vagina..

Raadpleeg uw arts bij de eerste symptomen van blaasontsteking. De behandelingskuur is meestal een week. Het is beter om seks te vergeten totdat het volledig hersteld is..

Anticonceptie bijwerking

Beschermt u uzelf tegen ongewenste zwangerschap door middel van een fysiologische methode, waarbij u intimiteit op de dagen van de eisprong vermijdt? Intieme stoornissen zijn onvermijdelijk. Je ontzegt jezelf immers seks op het moment dat je het het meest nodig hebt! Hormonale anticonceptiva gebruiken? Ze kunnen problemen veroorzaken in de slaapkamer door de sexappeal van een partner te verminderen..

Analyseer zorgvuldig hoe u zich voelt voor en na het gebruik van een nieuwe anticonceptiemethode. Als de kwaliteit van seks is veranderd, probeer jezelf dan op de een of andere manier anders te beschermen – gelukkig is er nu genoeg om uit te kiezen!

Allergie voor orgasme

Klagen over een vreemde verkoudheid die plotseling op het hoogtepunt van plezier verschijnt? Zodra je een orgasme bereikt, begint je neus in drie stromen te stromen, je keel doet pijn, je zweet, je ogen worden rood en waterig. Al deze symptomen houden 5-7 dagen aan en komen terug bij het volgende seksuele contact. Vrouwen die allergisch zijn voor seks, begrijpen niet wat er met hen gebeurt, ze schamen zich om naar een dokter te gaan. De Nederlandse wetenschapper Marcel Waldinger beloofde hen te helpen. Hij beweert dat de reden voor zo’n reactie (postorgasmisch syndroom) ligt in de verhoogde gevoeligheid van het lichaam voor plezierhormonen – endorfines die tijdens een orgasme in de bloedbaan terechtkomen..

Neem vóór de nacht van de liefde een anti-allergisch medicijn van de nieuwe generatie dat geen kalmerend effect heeft, maar geen difenhydramine, suprastin of diazolin. Deze medicijnen werken als slaappillen.

“Nu niet, schat, ik heb een vreselijke migraine!” Zei je dit niet net tegen je geliefde, terwijl je je terugtrok in je slaapkamer met een stapel glossy tijdschriften? Het lijkt erop dat je relatie is verbroken! En aangezien je nog niet klaar bent om dit aan jezelf toe te geven, heeft het lichaam geen andere keus dan interpersoonlijke problemen naar het onderbewustzijn te drijven, waardoor de opgebouwde wrok en interne spanning in hoofdpijn veranderen. Het kan echter worden veroorzaakt door elke stressfactor..
Erotische apathie

Dacht je gisteren tijdens de seks dat het tijd was om het behang in de slaapkamer te veranderen en zelfs mentaal een geschikte kleur te kiezen? En natuurlijk hebben we het leuke gedeelte weer gemist! Als je geen orgasme meer hebt en geen zin hebt in seks, dan is het tijd om een ​​time-out te nemen en afstand te nemen van de activiteiten waarmee je jezelf hebt overweldigd. Het verlies van het vermogen om ontspanning of saaiheid van seksuele sensaties te bereiken, is een teken van stress en overwerk.

Lekker uitslapen, winkelen, een kijkje nemen in het kuuroord, kortom, verwen uzelf – en alles komt goed. Het is een andere kwestie als je al jaren geen orgasme hebt gehad en je intimiteit met je partner als een plicht beschouwt. Dit vermindert de kwaliteit van leven, creëert een aanleg voor mastopathie en gynaecologische aandoeningen en vereist daarom behandeling. Ga naar een sekstherapeut!

Met deze term noemden Amerikaanse wetenschappers van de Academy of Psychosomatic Medicine ongewoon gedrag tijdens de slaap: een dame die erin ondergedompeld is, vertoont seksuele activiteit, maar de herinneringen aan haar verdwijnen. De echtgenoot verzekert dat je nog nooit zo’n sprankelende seks hebt gehad als gisteravond, en dat alles op jouw initiatief gebeurde, en dat je je niets herinnert. De oorzaak van deze aandoeningen is een verstoring van de slaapstructuur. In de regel hebben degenen die zich in bed gedragen als een slaapwandelaar in het verleden gevallen van klassiek slaapwandelen gehad – ze liepen of praatten in hun slaap.

Rust voor het slapengaan is essentieel. Slaapgebrek en een staat van loodzware vermoeidheid maken van u een seksueel angstige slaapwandelaar. Om niet te vrijen op de automatische piloot, besteedt u een half uur voor het slapengaan aan ontspanning en gaat u uiterlijk om 23.00 uur naar bed.

Tot de leeftijd van 40 jaar is 70% van de problemen bij seks te wijten aan psychologische redenen en functionele afwijkingen, waarna organische veranderingen naar voren komen. Vegetatieve dystonie verandert in hypertensie, verhoogde bronchiale reactiviteit, waardoor de adem werd gevangen door de geur van verf en sigarettenrook, ontwikkelt zich tot bronchiale astma. Dit alles verbetert de kwaliteit van seks niet, maar zorgt ervoor dat je het vergeet: om vreugde te ontvangen van de fysieke kant van liefde en de behoefte eraan te voelen, moet je in vorm zijn.

Het verlangen naar seks op volwassen leeftijd is een indicator van de gezondheid van vrouwen. Als de fysieke kant van liefde je onverschillig laat, laat je dan onderzoeken door een therapeut, neuroloog, endocrinoloog en gynaecoloog om verborgen ziekten uit te sluiten, in het bijzonder ontstekingsprocessen van het vrouwelijke genitale gebied.
Reactieve prikkelbaarheid

Op de leeftijd van 40-45 bereikt de vrouwelijke seksualiteit zijn hoogtepunt, en bij aanvankelijk temperamentvolle ‘zwoele’ individuen met een actieve seksuele constitutie kan het zelfs de norm overtreffen.

Bij 5-7% van de vrouwen volgen ontladingen elkaar in serie van 2 tot 20 keer of zelfs meer – dit fenomeen wordt multi-orgasmie genoemd..

Er zit niets pathologisch in. Meerdere keren culmineren in één intimiteit, of continu orgasmen gedurende de dag zonder je te kunnen concentreren op werk en huishoudelijke taken, kan vermoeiend en schadelijk zijn voor je mentale gezondheid! Deskundigen noemen dit constante seksuele opwindingssyndroom. Een kleine trilling is voldoende, bijvoorbeeld bij het omdraaien van de contactsleutel, en een ritje in de auto verandert in een nachtmerrie van meerdere orgasmes.

Probeer een licht kalmerend middel, zoals Novo-Passit, tinctuur van moederkruid. Geen effect? Ga naar een gynaecoloog of neuroloog!

Verkeerde perceptie van uw lichaam

Psychologische paradox: naast een charmante dame lijkt een man op zichzelf slanker, gespierder en jonger dan hij in werkelijkheid is. En vrouwen die zich in een machobedrijf bevinden, beginnen te ingewikkeld te worden over hun eigen parameters en beschouwen zichzelf als dikker en minder aantrekkelijk dan in werkelijkheid. Wetenschappers noemen het dysmorfomanie..

Als de aandacht van een vrouw alleen gericht is op het verbergen van denkbeeldige en echte gebreken, heeft ze geen tijd voor seks. De partner doet het ook niet uit vreugde: hij begrijpt niet wat er aan de hand is en legt de beperking en nervositeit van zijn geliefde uit door het feit dat ze geen interesse meer in hem heeft.

Mannen nemen ons waar in een complex – de geur van haar, de glans van de ogen, de opwindende stem, de heerlijke rondingen van het lichaam werken op hen in als een bliksemschicht. En hoeveel plooien je op je buik hebt en in welk stadium de cellulitis op je dijen is gekomen, het maakt ze helemaal niet uit. Je had hierdoor niet zoveel bloed voor jezelf mogen bederven!

Zet onmiddellijk de pijnlijke gedachten van lichamelijke onvolkomenheid uit je hoofd (niemand trekt de man aan het touw de slaapkamer in – hij vindt je leuk zoals je bent) en concentreer je op het proces. Tenzij je natuurlijk echt je aantrekkelijkheid wilt verliezen, en tegelijkertijd je partner wilt verliezen. Een vrouw die niet van seks houdt en ervan overtuigd is dat het sterkere geslacht alleen de ideale figuren van langbenige modellen kan waarderen, kiest onbewust voor volheid en begint snel extra kilo’s te winnen, waardoor ze worden afgeschermd van problemen met seks. Ga dit pad niet af!

Jeuk en droge vagina, die veel ongemak veroorzaken tijdens de seks, evenals urine-incontinentie op zo’n cruciaal en intiem moment zijn tekenen van seksuele stoornissen (de medische term is dyspareunie) die samenhangen met een afname van de productie van vrouwelijke hormonen oestrogeen door de eierstokken.

Neem contact op met uw gynaecoloog-endocrinoloog: hij zal u hormoonvervangende therapie voorschrijven, die u zal helpen om jarenlang jong en seksueel actief te blijven. Controleer uw bloedglucosespiegels: jeukende vagina is een van de symptomen van diabetes. Het risico om het te krijgen neemt toe op uw leeftijd..

Explosieve hoofdpijn

Vult je hoofd zich bij de eerste kus met een loodzwaar gewicht en doet het steeds meer pijn naarmate je een orgasme nadert? Op het hoogtepunt doorboort een plotselinge pijnlijke ontlading het lichaam, wat doet denken aan een blikseminslag of een ontploffende balbom in de schedel? Neurologen noemen dergelijke pijn explosief (van het Engelse “explosie” – “explosie”). Het wordt geassocieerd met een scherpe daling van de bloeddruk tegen de achtergrond van hypertensie, die vaak voorkomt bij vijftigplussers..

Houd uw bloeddruk in de gaten en raadpleeg een neuroloog. De herhaling van deze nachtmerrie kan leiden tot psychologische castratie – het verlies van de behoefte aan seks..

Hoe lager het oestrogeengehalte, hoe groter het risico. Het is vooral geweldig aan het einde van de winter, wanneer alles om je heen grijs, regenachtig en koud is. In deze tijd van het jaar raakt bijna het hele land in een staat van latente depressie. Een verminderde zin in seks is een van de meest karakteristieke symptomen. Laat hem niet onbeheerd achter!

Laat u niet ontmoedigen: creëer een speciale stemming die seksuele verlangens opwekt. Een romantisch diner bij kaarslicht, een betoverende melodie, rozenblaadjes op een laken. Nou, je weet alles zelf!

Wees voorzichtig met antidepressiva. Volgens het jaarverslag van de North American Menopause Society leidt het gebruik ervan tot seksuele disfunctie bij vrouwen.

Na het observeren van 3.670 patiënten die al meer dan een jaar ernstige chemische kalmerende middelen gebruikten, deden wetenschappers zeer onaangename ontdekkingen. 75-85% van de vrouwen verloor interesse in seks, 82-87% had problemen met opwinding en 42-52% stopte met het ervaren van een orgasme, hoewel er geen afwijkingen van deze soort werden waargenomen voordat medicatie werd ingenomen.

Bijwerking: na 50 jaar ontwikkelt iedereen in de regel chronische ziekten en als gevolg daarvan neemt het aantal medicijnen dat een vrouw neemt toe. Velen van hen reflecteren niet op de beste manier over seksuele aantrekkingskracht. Het wordt ook onderdrukt door hypnotica, complexen voor pijn, koorts en verkoudheid, desensibiliserende middelen, sommige antibiotica, hormonen en antihypertensiva..

Advies: neem geen medicijnen zonder overleg met uw huisarts. Als hij u een medicijn heeft aanbevolen, lees dan de samenvatting voordat u met de behandeling begint. Het bleek dat het de kwaliteit van seks verslechtert? Vraag uw arts om een ​​andere remedie.